טיפול דיאדי הוא שיטת טיפול רגשי, בה הקשר בין ההורים והילד מצוי במרכז. מטרתו לשפר את התקשורת בין ההורים והילד ולחזק את הקשר ביניהם. ככל שהילד צעיר יותר (גילאי הגן) רצוי לטפל בשיטת הטיפול הדיאדית, בגלל שבגיל הרך יש השפעה גדולה של הקשר בין ההורה לילד על התהליך הרגשי אותו עובר הילד. הטיפול הדיאדי מעודד יצירת סביבה טיפולית מקבלת, משחקית, סקרנית ואמפתית, בה המטפל מתייחס לחוויות הרגשיות הסובייקטיביות של הילד ומשקף אותן חזרה אליו באמצעות מגע עין, הבעות פנים, תנועות ומחוות, קול ומגע.
כוחו של הטיפול הדיאדי בפוטנציאל לחולל שינוי משמעותי בקשר בין ההורים לבין הילד. הטיפול הדיאדי מבוסס על ההנחה כי יחסים חיוביים של הילד עם הוריו הם הבסיס לתפקוד והתפתחות רגשית תקינים ולביסוס תפיסה
עצמית חיובית. בהתאם, קושי באינטראקציה בין הילד להוריו או לאחד מהם יתבטא בבעיות התנהגותיות ורגשיות שונות, אשר יבואו לידי פתרון כאשר ישתנו היחסים בדיאדת (צמד) ההורה-ילד.
הטיפול מתקיים דרך פעילות משותפת של אחד ההורים והילד בחדר הטיפול, בין אם באמצעות משחק משותף, ובין אם באמצעות יצירה, כתיבה והאזנה לסיפורים.באופן זה המטפל/ת מהווה עד, מעין גורם צד ג', לאינטראקציה בין הילד וההורה ב"כאן ועכשיו". המטפל משקף ומפרש להורים ולילד את רגשותיהם, צרכיהם והאופן בו הם מבטאים זאת ברמת התקשורת המילולית והלא מילולית.
במפגשים המשותפים לילד ולהורה המטפל צופה בדינמיקה בין ההורה לילד בזמן שהם משחקים, מציירים או עוסקים בפעילות אחרת. הצפייה הישירה מאפשרת למטפל לזהות אופנים שגויים בהם מפרש ההורה את התנהגותו של הילד הילד ודפוסי תקשורת בעייתיים, ובהתאם להנחות את ההורה בזמן אמת כיצד לכוון את האינטראקציה באופן באופן חיובי יותר. לעיתים מצטרף המטפל לפעילות המשותפת ומדגים- וכך גם מאפשר להורה והילד להתנסות- בסוג אחר של אינטראקציה או תקשורת.
טיפול דיאדי עובד לעיתים בשילוב הדרכת הורים, במסגרתה המטפל נפגש עם ההורה/ההורים לצורך מתן משוב, הקניית כלים, ליווי וייעוץ. הדרכת ההורים בטיפול דיאדי ממוקדת הן בתכנים שההורה מביא והן בתכנים העולים באינטרקציה במהלך המפגש הטיפולי הדיאדי. בהדכות הורים המתקיימות ללא נוכחות הילד ניתנת להורים אפשרות לעבד את החוויות וההבנות, להבין את מקור הקשיים ולקבל הדרכה מן המטפל על יישום דרכי התמודדות עמם. השיחה מאפשרת להורה גם להבין את התנהגות ילדו באופן שונה, לזהות את הצרכים והרגשות העומדים בבסיס האינטראקציה ולהתבונן בה מזווית ראייה חדשה. הבנה זו מאפשרת שינוי דפוסי אינטראקציה ותקשורת בעייתיים הגורמים לקשיים השונים.
פנייה לטיפול דיאדי עשויה להתאים בשלל מקרים, אך באופן ספציפי, השיטה הטיפולית מומלצת במקרים בהם קיימת תקשורת לקויה בין ההורים לילד, או קונפליקט בין ההורים לילד, אם על רקע משבר או באופן שגרתי. תקשורת זו מתבטאת בקשיים התנהגותיים שונים בבית המשפחה ובמסגרת החינוכית, כגון קושי בהצבת גבולות, יחסים תלותיים מדי, בעיות נפרדות, ביטויי תוקפנות וזעם ועוד.
הטיפול מיועד לילדים. הטיפולים מתקיימים בקליניקה שלי בקרית השרון, נתניה. הטיפול הינו פעם בשבוע בשעה קבועה למשך 45 דקות.