צליל שימש במשך מאות שנים של היסטוריה ותרבות לקידום איזון ובריאות, הן פיזית והן נפשית. היוונים הקדמונים ראו באל אפולו אלוהות של רפואה ומוסיקה כאחד; ברור שהשניים היו שזורים בתודעה הקולקטיבית שלהם.
במקום אחר, שילבו הילידים האמריקנים את החליל בטקסים שלהם, בעוד שבטי הסאמי בלפלנד השתמשו במקצב המהפנט של תופים. ילידים אוסטרלים השתמשו בטווח הצלילים המהפנט והנמוך בגובה של כלי הנגינה שלהם, הדאגרידו. בכל התרבויות הללו, ובאחרות, נעשה שימוש בסאונד כדי להביא למצבים של מדיטציה, הרפיה ותודעה מוגברת, כמו גם לעידוד הגוף, הנפש והרוח, בדרך לתיקון ולשיקום.
המכנה המשותף למגוון הגיאוגרפי העצום של קבוצות אלה ואחרות, היה ההכרה בכך שבני האדם וצלילים הם שניהם, ברמה הבסיסית ביותר שלהם, אנרגיה. בכל העולם ובכל הדורות הבינו כי שימוש נכון בצלילים מסוגל להחזיר בני אדם לתיאום עם המרחב הסובב אותם.
בנוסף, יש קשר בין מיתרי הקול לבין האיברים הפנימיים ומערכת העצבים. השימוש בקול ממריץ את אותן פעולות פנימיות. זה מחמצן את הדם ומחיה את המוח, ובכך משפר את הריכוז. כך, מחקרים הראו כי די ב- 20 דקות של שירה על מנת לעזור בהפחתת רמות הורמון הלחץ קורטיזול ולשפר את תחושת הרוגע והרווחה.
טיפול באמצעות צליל מתמקד בשילוב של קערות טיבטיות. בנוסף, משולבים גם כלי נגינה נוספים כגון קלימבה, , פנטאם, גונג וכלי הקשה שונים. המטופל יכול להיות פאסיבי – להיות במצב הרפיה והמטפל מנגנן על כלי נגינה על מנת לייצור תחושה של הרפיה והירגעות.
בנוסף, המטפל יכול לשים את כלי הנגינה על גופו של המטופל על מנת לייצור ויברציות המוסיפות רוגע ותחושת הרפיה עמוקה.
המטופל יכול להיות אקטיבי ולנגן על כלי נגינה כגון קערות טיבטיות וכלים נוספים יחד עם המטפל. נגינה על קערות טיבטיות איננה דורשת רקע מוזיקלי קודם או כישרון מוזיקלי. לכן, שילובן בעבודה הטיפולית יכול להיעשות בקלות. הצלילים והוויברציות של הקערות וכלים טיפוליים נוספים, משפיעים עלינו במגוון רבדים: הפיזי, המנטלי, הרגשי והרוחני. בשל כך, השימוש בכלים אלה בסטינג טיפולי יכול לעזור למטופל בעבודה על מגוון מטרות טיפוליות כגון, התמודדות עם לחץ, חרדות, דיכאון, ויסות כעסים ועוד.
טיפול בצליל יכול להיות משולב עם טכניקות טיפוליות נוספות כגון טיפול במוזיקה, טיפול קוגניטיבי התנהגותי, טיפול בביופידבק ועוד.
הטיפולים מתקיימים בקליניקה שלי בקרית השרון, נתניה. הטיפול מתקיים פעם בשבוע בשעה קבועה למשך 45 דקות.